Noutăți

<< Inapoi

isoLEX la Forumul Dreptului Muncii - editia a II-a /februarie 2016/

17 Februarie 2016


isoLEX la Forumul Dreptului Muncii - editia a II-a /februarie 2016/

Forumul Dreptului Muncii Ediţia a II-a

Foto: http://www.smc-yemen.com

LM Events, cu sprijinul isoLEX, a organizat Forumul Dreptului Muncii Ediţia a II-a, pe 11 februarie 2016, la Radisson Blu Hotel.

• Forumul Dreptului Muncii și-a propus să realizeze o radiografie exactă a pieței muncii în anul 2016 și să prezinte ultimele evoluții în acest sector important.

• Codul Muncii ar putea fi modificat semnificativ, potrivit unei iniţiative legislative cetăţeneşti ce a fost adoptată tacit de Senat. În prezent, Camera Deputaţilor, care este forul decizional, aşteaptă un punct de vedere de la Guvern. Documentul prevede flexibilizarea relaţiilor de muncă şi echilibrarea raportului dintre salariaţi şi angajatori. Printre principalele noutăţi incluse în proiect se numără modificarea contractului individual de muncă, durata concediului de odihnă şi sporurile pentru munca suplimentară.
• Forumul Dreptului Muncii a arătat câte litigii de muncă există în prezent pe rolul instanţelor şi cât de afectat este fi bugetul instituţiilor şi companiilor de private și de stat care au fost date în judecată de foşti angajaţi disponibilizaţi. În acest context, vom afla ce soluţii propun avocaţii pentru soluţionarea rapidă a conflictelor de muncă şi pentru diminuarea pierderilor societăților private, precum și a instituţiilor şi companiilor de stat.
• Totodată, în cadrul Forumului Dreptului Muncii au fost prezentate soluţii pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor şi pentru corelarea programei școlare cu cerințele pieței (învăţământul profesional dual).

Legal Magazin

Fii mereu conectat la noutățile isoLEX. Abonează-te la newsletter și nu vei pierde nicio informație care te-ar putea interesa.